Eén stap dichter bij een omnichannel apotheek

 Antwerpen – Salvus Health lanceert vandaag Salvus Media, een nieuwe service (enkel voor bestaande klanten) om de online aanwezigheid van de apotheek te versterken.

In verschillende sectoren worden traditionele retailers geconfronteerd met stijgende druk van online spelers. Ook voor vele apotheken is dat het geval. Wij zijn er met Salvus echter van overtuigd dat de combinatie van een fysieke winkel met digitale kanalen (i.e. een omnichannel aanpak) heel wat perspectief biedt ten opzichte van ‘online-only strategie’.

  1. Differentiatie door een superieure winkel ervaring.
  2. Specifieke troeven zoals expert advies, begeleiding en zorg.

Een studie van Harvard Business Review bevestigd dat hoe meer kanalen door klanten worden gebruikt, hoe meer waarde elk kanaal creëert. Tegen de conventionele opvattingen in blijkt bijvoorbeeld dat klanten die op voorhand (online) hun research doen méér spenderen in de winkel dan de ‘impuls-shoppers’ die in het moment zelf beslissen. De studie toont ook aan dat ‘showroomers’, mensen die offline informatie zoeken en online kopen, in werkelijkheid veel minder voorkomen dan ‘webroomers’, mensen die online zoeken om dan offline te kopen.

Het is Salvus’ doel om de apotheek te ondersteunen met het uitbreiden van de digitale touchpoints en een omnichannel strategie uit te bouwen. Vandaag doen we dat al met het Salvus Care platform dat zowel in de apotheek als thuis toegankelijk is voor de klanten. Vanaf nu zullen we dat ook doen via de sociale media kanalen van de apotheek.

Sofie Vermander, apotheker bij Salvus legt uit:

“Met onze nieuwe Salvus Media service zullen we onze klanten op twee vlakken ondersteunen.

  • Enerzijds gaan we geregeld nieuwe content creëren rond algemene gezondheid om uw brand als zorgapotheek te versterken. Dit moet rechtstreek leiden tot meer (kwaliteitsvolle) online bezoekers/volgers op de beschikbare kanalen. Je kan posts verwachten rond “Dag van het hart”, “Wat zijn hartritmestoornissen?”, “Een diëtist aan het woord”.
  • Anderzijds willen we bewustwording rond Salvus creëren vooraleer de klanten in de apotheek komen. Dat moet indirect zorgen voor meer trafiek naar de apotheek en gebruik van het Salvus platform.”

Concreet:

Er werden een aantal campagnes gemaakt die klaar zijn om online geplaatst te worden. Welke campagnes u post en wanneer? Dat kiest u gewoon zelf.

  1. Surf naar de Salvus Drive (best mobiel)
  2. Alle bestanden staan in de map Marketing > Social media > Campaigns.
  3. Open het excel bestand ‘2021 Salvus – Social media Campaigns‘.
  4. Sla de bestanden op en kopieer de content.
  5. Post op je sociale media.

In de komende weken kan u nog veel meer content verwachten. We houden u op de hoogte via Slack. 
Zijn er vragen of opmerkingen, laat het ons zeker weten!

Supported by